Omáčka povidlová I

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3lžícePovidla švestková
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžíceRum
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
61 kcal
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
52 mg
Cukr
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a necháme povařit.
  • 2
    Poté přidáme skořici a citrónovou kůru a necháme vařit cca 10 min.
  • 3
    Na závěr přidáme do omáčky povidla a povaříme ještě cca 5 minut.
  • 4
    Před servírováním dochutíme omáčku lžící rumu.
  • 5
    Omáčku podáváme k vařeným i pečeným moučníkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.