Omáčka povidlová I
35 min.
Ingredience
- 3lžícePovidla švestková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceRum
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 1Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a necháme povařit.
- 2Poté přidáme skořici a citrónovou kůru a necháme vařit cca 10 min.
- 3Na závěr přidáme do omáčky povidla a povaříme ještě cca 5 minut.
- 4Před servírováním dochutíme omáčku lžící rumu.
- 5Omáčku podáváme k vařeným i pečeným moučníkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.