Omáčka Sabayon
13 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
106 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do misky nad kastrol s vroucí vodou dáme 4 žloutky, cukr a přilijeme bílé víno. Šleháme 5-8 minut do zpěnění a zhoustnutí. Odstavíme z plotny.
- 2Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru.
- 3Omáčku můžeme podávat i studenou, v tom případě je šleháme do vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.