Omáčka vinná
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr krupice
- 0,25litrVíno bílé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme víno a za stálého šlehání přivedeme k varu.
- 2Z bílků si ušleháme tuhý sníh.
- 3Zhoustlou směs ihned nalijeme do sněhu z bílků, řádně promícháme a podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.