Omáčka vinná

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 3lžíceCukr krupice
    • 0,25litrVíno bílé
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme víno a za stálého šlehání přivedeme k varu.
  • 2
    Z bílků si ušleháme tuhý sníh.
  • 3
    Zhoustlou směs ihned nalijeme do sněhu z bílků, řádně promícháme a podáváme ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.