Omáčka z borůvek

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V hrnku vlažné mléko rozmícháme s moukou.
  • 3
    Borůvky v hrnci s vodou a cukrem rozvaříme, pak je prolisujeme, přilijeme k nim mléko s moukou a necháme chvíli za stálého míchání vařit.
  • 4
    Omáčku nakonec zjemníme přimícháním másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.