Omáčka z ořechů a vína
40 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy lískové
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůHrozinky
- 2kusyFeferony
- 1špetkaSkořice mletá
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceVíno bílé
- 4lžíceBazalka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
266 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve opražíme lískové ořechy, ty zbavíme slupky a nasekáme, vlašské ořechy nastrouháme, hrozinky a feferony nasekáme.
- 2Na pánvi s máslem opečeme rozinky, feferonky, ořechy a skořici.
- 3Nakonec nalijeme bílé víno a vývar. Vaříme 5 minut.
- 4Omáčku ochutíme bazalkou a citronovou kůrou.
- 5Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.