Omáčka z ovocné šťávy
25 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 200gramůDžem rybízový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 1Ve 3 lžících vody rozmícháme bramborovou moučku.
- 2Ovocnou šťávu přivedeme k varu, přilijeme bramborovou moučku, krátce povaříme a odstavíme.
- 3Omáčku odstavíme do studené vody, kterou občas vyměníme, aby nám omáčka rychleji zchladla. Občas s omáčkou zamícháme, aby se neudělal škraloup.
- 4Do vychladlé omáčky přisypeme jemně strouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu anebo kůru a šťávu z pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.