Omáčka z pražených vlašských ořechů

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko se smetanou a cukrem necháme jen vzkypět a odstavíme z plotny. Potom vmícháváme žloutky tak dlouho, až omáčka zhoustne. Při bublání se mají tvořit malé kroužky.
  • 2
    Omáčku prolisujeme a přidáme do ní najemno nasekané, nasucho opražené ořechy. Necháme zvolna vychladnout a potom na ledu ještě jednou dobře prošleháme metlou.
  • 3
    Omáčku podáváme vychlazenou a napěněnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.