Omáčka z pražených vlašských ořechů
22 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůOřechy vlašské
- 125mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Mléko se smetanou a cukrem necháme jen vzkypět a odstavíme z plotny. Potom vmícháváme žloutky tak dlouho, až omáčka zhoustne. Při bublání se mají tvořit malé kroužky.
- 2Omáčku prolisujeme a přidáme do ní najemno nasekané, nasucho opražené ořechy. Necháme zvolna vychladnout a potom na ledu ještě jednou dobře prošleháme metlou.
- 3Omáčku podáváme vychlazenou a napěněnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.