Omáčka z třešní

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůTřešně
    • 150mililitrůDžus třešňový
    • 75mililitrůVíno červené
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve omyjeme, stopek a pecky zbavíme třešně.
  • 2
    V hrnci dáme na 15 minut vařit směs připravených třešní, šťávy, vína, skořice a citrónové kůry.
  • 3
    Poté prolisujeme přes síto a vzniklé pyré dáme opět vařit zhruba na 10 minut.
  • 4
    Nakonec omáčku dochutíme cukrem a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.