Omáčka z třešní
45 min.
Ingredience
- 500gramůTřešně
- 150mililitrůDžus třešňový
- 75mililitrůVíno červené
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve omyjeme, stopek a pecky zbavíme třešně.
- 2V hrnci dáme na 15 minut vařit směs připravených třešní, šťávy, vína, skořice a citrónové kůry.
- 3Poté prolisujeme přes síto a vzniklé pyré dáme opět vařit zhruba na 10 minut.
- 4Nakonec omáčku dochutíme cukrem a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.