Omeleta bešamelová \
30 min.
Ingredience
- 180gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 3kusyPomeranče
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme, krátce na něm opražíme mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání povaříme, až jíška zhoustne a bude hladká.
- 2Za tepla postupně vmícháme žloutky, ale už nevaříme. Bílky ušleháme s cukrem a tuhý sníh vmícháme do vychladlé jíšky se žloutky.
- 3Na přeškvařeném másle smažíme malé omelety po obou stranách. Poklademe je plátky pomeranče a zakapeme pomerančovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.