Omeleta bešamelová \

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme, krátce na něm opražíme mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání povaříme, až jíška zhoustne a bude hladká.
  • 2
    Za tepla postupně vmícháme žloutky, ale už nevaříme. Bílky ušleháme s cukrem a tuhý sníh vmícháme do vychladlé jíšky se žloutky.
  • 3
    Na přeškvařeném másle smažíme malé omelety po obou stranách. Poklademe je plátky pomeranče a zakapeme pomerančovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.