Omeleta Monaco (minutka)
40 min.
Ingredience
- 800gramůVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCukr krupice
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 300gramůDžem meruňkový
- 20gramůCukr moučkový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůKompot meruňkový
- 100mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 2Kulatou pánvičku vymastíme máslem a vysypeme trochou mouky.
- 3Žloutky doběla ušleháme s polovinou krupicového cukru.
- 4Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za pomalého přisypávání prosáté mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
- 5Hmotu lehce rozetřeme do pánvičky a ve středně vyhřáté troubě ji upečeme do zlatavé barvy.
- 6Upečenou omeletu potřeme džemem, v půli přeložíme a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ji vyšlehanou, mírně oslazenou šlehačkou, okapaným kompotovaným ovocem a postříkáme Apricot brandy.
- 7Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.