Omeleta Monaco (minutka)

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůVejce slepičí
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 300gramůCukr krupice
    • 400gramůMouka pšeničná hrubá
    • 300gramůDžem meruňkový
    • 20gramůCukr moučkový
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 400gramůKompot meruňkový
    • 100mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • 2
    Kulatou pánvičku vymastíme máslem a vysypeme trochou mouky.
  • 3
    Žloutky doběla ušleháme s polovinou krupicového cukru.
  • 4
    Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za pomalého přisypávání prosáté mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
  • 5
    Hmotu lehce rozetřeme do pánvičky a ve středně vyhřáté troubě ji upečeme do zlatavé barvy.
  • 6
    Upečenou omeletu potřeme džemem, v půli přeložíme a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ji vyšlehanou, mírně oslazenou šlehačkou, okapaným kompotovaným ovocem a postříkáme Apricot brandy.
  • 7
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.