Omeleta nákypová
35 min.
Ingredience
- 60gramůCukr moučkový
- 30gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
158 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem utřeme do pěny.
- 2Zpola ušleháme bílky, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Opatrně vmícháme žloutky s moukou.
- 3Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme cukrem, naplníme a pocukrujeme.
- 4Ve velmi horké troubě zapečeme dozlatohněda. Těsto má mít na povrchu kůrku a uvnitř má být krémové.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.