Omeleta pečená z brambor

35 min.

Ingredience

    • 120gramůCukr moučkový
    • 2kusyVejce slepičí
    • 10gramůCitronová kůra
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 150gramůBrambory vařené
    • 50gramůMarmeláda meruňková
    • 20gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozmačkáme, vložíme do mísy, rozklepneme dvě vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme k bramborám a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy ještě přisypeme strouhanou citronovou kůru, cukr, přilijeme citronovou šťávu a vymícháme těsto. Nakonec přimícháme sníh z bílků, plech pomažeme sádlem, na plech rozprostřeme těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka 15 minut dozlatova.
  • 2
    Omeletu rozkrojíme napůl, potřeme zavařeninou a podáváme ještě teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.