Omeleta piškotová
35 min.
Ingredience
- 50gramůCukr moučkový
- 60gramůMarmeláda meruňková
- 30gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaRum
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem a citronovou kůrou třeme do pěny.
- 2Bílky ušleháme s cukrem na pevný sníh a spolu s moukou vmícháme ke žloutkům.
- 3Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme těsto na dva prsty vysoko a ve středně teplé troubě upečeme.
- 4Pánev vyndáme z trouby, omeletu uprostřed nakrojíme, vyklopíme a naplníme meruňkovou zavařeninou ochucenou rumem.
- 5Omeletu překlopíme, pocukrujeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.