Omeleta s hermelínem a brusinkami

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Cukr
670 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme mléko, uvedeme do varu a přilijeme solamyl rozmíchaný ve 125 ml vody. Necháme přejít varem. Do omáčky postupně vmícháme žloutky a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Na másle na teflonové pánvi z vaječného těsta postupně usmažíme 4 omelety a necháme je na teplém místě. Pánev při smažení přikryjeme poklicí.
  • 3
    Hermelíny podélně rozkrojíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýru. Omelety přikryjeme druhou polovinou a upravíme na talíře. Podlijeme je brusinkovým kompotem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.