Omeleta s houbami a fenyklem
25 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
44 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dvě třetiny másla rozpustíme na pánvi a necháme na něm osmahnout pokrájené houby a fenykl. Smažíme do změknutí fenyklu. Osolíme, opepříme a z pánve odebereme.
- 2Na pánev přilijeme olej a zbytek másla, necháme rozehřát. Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme 5 g pokrájených fenyklových listů a osolíme, opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a zprudka smažíme. Odhrnujeme vařečkou od stran směrem ke středu, aby omeleta byla nadýchaná. Je-li omeleta na spodní straně tužší a na vrchní ještě měkká, přisypeme na polovinu omelety houby, omeletu přeložíme a ještě půl minuty opékáme.
- 3Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.