Omelety s hruškami a javorovým sirupem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, mletých oříšků, žloutků, cukru, vanilkového cukru a mléka připravíme těsto. Zlehka do něj vmícháme sníh ušlehaný z bílků a necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    4 hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme do těsta. Zbylou hrušku omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je na pečicí papír a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 3
    Na pánvi na oleji usmažíme z těsta postupně 4 omelety. Horké je skládáme na sebe a uchováváme v teplé troubě.
  • 4
    Před podáváním omelety pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme pečenými plátky hrušek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.