Omelety s hruškami a javorovým sirupem
45 min.
Ingredience
- 125gramůMouka polohrubá
- 50gramůOřechy lískové
- 50gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 5kusůHrušky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceSirup javorový
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, mletých oříšků, žloutků, cukru, vanilkového cukru a mléka připravíme těsto. Zlehka do něj vmícháme sníh ušlehaný z bílků a necháme chvíli odpočinout.
- 24 hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme do těsta. Zbylou hrušku omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je na pečicí papír a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 3Na pánvi na oleji usmažíme z těsta postupně 4 omelety. Horké je skládáme na sebe a uchováváme v teplé troubě.
- 4Před podáváním omelety pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme pečenými plátky hrušek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.