Opečené hrušky v portské omáčce
16 min.
Ingredience
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 600gramůHrušky
- 100mililitrůJogurt bílý
- 2gramySkořice mletá
- 20gramůSkořice celá
- 30gramůCukr moučkový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůCukr třtinový
- 125mililitrůVíno portské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme jogurt s mletou skořicí a moučkovým cukrem. Na pánvi rozpustíme máslo, třtinový cukr a opékáme rozpůlené hrušky 3 minuty z každé strany. Potom vlijeme pomerančovou šťávu a portské a povaříme dalších 5 minut. Hrušky podáváme přelité omáčkou s kopečkem vyšlehaného jogurtu a svitkem skořice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.