Opečené hrušky v portské omáčce

16 min.
Evropa

Ingredience

    • 1decilitrPomerančová šťáva
    • 600gramůHrušky
    • 100mililitrůJogurt bílý
    • 2gramySkořice mletá
    • 20gramůSkořice celá
    • 30gramůCukr moučkový
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 80mililitrůCukr třtinový
    • 125mililitrůVíno portské
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme jogurt s mletou skořicí a moučkovým cukrem. Na pánvi rozpustíme máslo, třtinový cukr a opékáme rozpůlené hrušky 3 minuty z každé strany. Potom vlijeme pomerančovou šťávu a portské a povaříme dalších 5 minut. Hrušky podáváme přelité omáčkou s kopečkem vyšlehaného jogurtu a svitkem skořice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.