Opékané hřebenatky
15 min.
Ingredience
- 450gramůHřebenatka
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
740 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hřebenatky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po okapání osušíme papírovou utěrkou. Každou hřebenatku podélně rozkrojíme na poloviny.
- 2Ve woku rozpálíme olej, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku a hřebenatky. Opékáme asi 5 minut a pokud použijeme zmrazené hřebenatky, opékáme je kratší dobu.
- 3Nakonec vmícháme sójovou omáčku, máslo a zahříváme, až se máslo rozpustí.
- 4Pokrm upravíme do nahřátých misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.