Opékané hřebenatky

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
740 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné hřebenatky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po okapání osušíme papírovou utěrkou. Každou hřebenatku podélně rozkrojíme na poloviny.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku a hřebenatky. Opékáme asi 5 minut a pokud použijeme zmrazené hřebenatky, opékáme je kratší dobu.
  • 3
    Nakonec vmícháme sójovou omáčku, máslo a zahříváme, až se máslo rozpustí.
  • 4
    Pokrm upravíme do nahřátých misek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.