Opilé čokoládové kuličky

70 min.

Ingredience

    • 50gramůČokoláda mléčná
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 50gramůKakao - prášek
    • 125gramůCukr moučkový
    • 3centilitryOuzo - Metaxa Brandy
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hořkou i mléčnou čokoládu najemno nastrouháme. Máslo necháme povolit a pak z něj ručním šlehačem utřeme pěnu. Postupně vmícháme moučkový cukr a nastrouhanou čokoládu. Nakonec přidáme 30g kakaa a koňak. Necháme v lednici odležet asi 40 minut. Z vychladlé hmoty tvarujeme malé kuličky, které nakonec obalíme ve zbylém kakau. Skladujeme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.