Opilé hrušky
15 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1lžíceCukr krupice
- 6gramůŽelatina
- 1decilitrVoda pitná
- 40gramůCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny dáme do kastrůlku se studenou vodou, aby změkla. Měkkou želatinu vymačkáme, s horkou vodou rozpustíme a přilijeme víno. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, zamícháme. Zatím necháme stranou.
- 2Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky a za pomoci lžíce opatrně vykrojíme jadřince. Připravené hrušky rozdělíme na dezertní talíře, zalijeme připravenou želatinou a odložíme do lednice vychladnout a ztuhnout.
- 3Podáváme jako studený dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.