Opilé jahody
25 min.

Ingredience
- 1kusLimetka
- 50gramůCukr krupice
- 60mililitrůLikér rybízový
- 125gramůZakysaná smetana
- 500gramůJahody zahradní
- 1lžícePistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Jahody omyjeme, několik větších rozpůlíme a zbylé nahrubo nakrájíme. Smícháme je s limetkovou šťávou, přidáme cukr a krátce povaříme. Potom jahody rozmixujeme, protřeme sítem a necháme vychladit.
- 2Jahodové pyré ochutíme likérem, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme půlkami vychlazených jahod. Pokapeme rozšlehanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.