Opilé kiwi želé

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulaté piškoty namočíme do brandy, povrch potřeme čokoládou polevou a necháme čokoládu zatuhnout.
  • 2
    Šťávu z kiwi povaříme v kastrůlku na mírném ohni, za častého promíchání tak dlouho, až se půlka šťávy nevyvaří. Přisypeme želírovací a vanilkový cukr a vložíme med. Za stálého míchání rozpustíme cukry a ihned stáhneme ze sporáku. Necháme mírně vychladnout.
  • 3
    Kiwi oloupeme, půlku nakrájíme na kolečka a druho půlku na měsíčky.
  • 4
    Půlku piškot se zatuhlou čokoládovou polevou rozdělíme do 4 mističek, anebo naskládáme na dno pohárů. Doplníme do půlky připraveným želé, naskládáme na měsíčky nakrájené kiwi a opět zalijeme želé. Na povrch opět naskládáme čokoládové piškoty a ozdobíme zbylými kolečky kiwi a čokoládovými piškoty.
  • 5
    Vložíme do lednice ztuhnout, těsně před podáváním můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou, ale není to nutné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.