Opilé panenky
35 min.
Ingredience
- 500mililitrůVíno červené
- 1kusSkořice celá
- 1lžíceCitronová šťáva
- 120gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 3kusyVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem třeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, mouku, nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 2Z těsta vykrajujeme lžící malé nočky, necháme je sklouznout do horkého oleje a smažíme po obou stranách, poté je necháme okapat.
- 3Panenky upravíme na hluboké talíře a přelijeme horkým vínem svařeným se skořicí, ochuceným cukrem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.