Opilé panenky

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 500mililitrůVíno červené
    • 1kusSkořice celá
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 120gramůCukr krupice
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 3kusyVejce slepičí
    • 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s cukrem třeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, mouku, nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
  • 2
    Z těsta vykrajujeme lžící malé nočky, necháme je sklouznout do horkého oleje a smažíme po obou stranách, poté je necháme okapat.
  • 3
    Panenky upravíme na hluboké talíře a přelijeme horkým vínem svařeným se skořicí, ochuceným cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.