Opilé řezy

17 min.
Španělsko

Ingredience

    • 1kusPiškotový korpus vaječný
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 115gramůCukr moučkový
    • 125mililitrůSherry brandy
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
254 mg
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Moučník bizcocho naporcujeme na čtverce.
  • 2
    Do rendlíku dáme cukr, 125 ml vody a na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme asi 4 minuty. Přilijeme sherry a vaříme 3 minuty, dokud tekutina nezíská hustotu sirupu.
  • 3
    Hotovým sirupem poléváme řezy moučníku, posypeme skořicí a podáváme ozdobené šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.