Oplatková roláda

40 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
37 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kovové misky vložíme heru, přidáme vejce a cukr, vložíme do horké vodní lázně a metlou šleháme, dokud směs nezhoustne. Vyndáme z lázně, necháme částečně zchladnout, přisypeme kakao, drcené ořechy, rozinky, pokrájené kandované ovoce, nadrobno rozlámané oplatky, přidáme rozpuštěnou čokoládu na vaření, dobře promícháme, směs vyklopíme na alobal a zabalíme do tvaru rolády. V lednici necháme vychladit, rozbalíme, nakrájíme na kolečka a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.