Oplatkové řezy s oříškovou náplní

35 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1211 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
61 g
Sacharidy
164 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi rozpustíme 200g cukru, přidáme nasekané lískové oříšky a za stálého míchání je necháme zkaramelizovat dozlatova. Pánev odstavíme z plotny, obsah vysypeme na pečicí papír a necháme vychladnout. Po vychladnutí směs ještě nahrubo rozdrtíme.
  • 2
    V horké vodní lázni utřeme žloutky se 150g cukru do husté pěny. Postupně v pěně rozpustíme máslo, vmícháme připravené ořechy a nádoby odstavíme z lázně.
  • 3
    Ještě teplou ořechovou hmotu rozetřeme na 2 pláty obdélníkových oplatek (rozměr 23x30cm) a každý potřený plát přiklopíme nepotřeným plátem. Zatížíme prkénkem a necháme v chladu ztuhnout.
  • 4
    Před podáváním nakrájíme na úzké řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.