Oplatky se skořicí

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
468 mg
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve ušleháme vaječný bílek do tuhého sněhu, postupně přidáváme cukr. Do sněhu přimícháme mouku a máslo. Do jiné mísy odebereme 3 lžíce směsi. V další míse promícháme skořici, kakaový prášek a větší část ušlehaných bílků.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 220°C. Důkladně promíchanou směs, klademe lžící na předem připravený plech. Hromádky klademe dostatečně daleko od sebe, poté každou z hromádek lžící vytvarujeme do kulatých placek. Nakonec na jednotlivé placky lžící rozetřeme zbylý, bílý sníh v míse. Tak vytvoříme mramorový efekt.
  • 3
    Pečeme 5 minut do zhnědnutí. Podáváme vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.