Opojné hrušky naložené se švestkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Ihned vložíme do vody smíchané se lžící octa. Švestky očistíme, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Pecky ponecháme.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a v roztoku uvaříme hrušky. Scedíme a přelijeme šťávou vymačkanou z citronů. Poté povaříme ve stejném nálevu švestky a vyjmeme.
  • 3
    Obojí ovoce naskládáme střídavě do 5l lahve. Do cukerného roztoku přidáme kyselinu benzoovou a šťávou zalijeme hrušky se švestami. Nakonec přilijeme do sklenice rum, převážeme ji celofánem a uložíme na chladném a temném místě. Odebíráme dle potřeby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.