Opojné hrušky naložené se švestkami
60 min.
Ingredience
- 3kilogramyHrušky
- 1kilogramŠvestky
- 1kilogramCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 2kusyCitrony
- 1,25decilitryRum
- 5gramůKyselina citrónová
- 1lžíceOcet
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Ihned vložíme do vody smíchané se lžící octa. Švestky očistíme, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Pecky ponecháme.
- 2Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a v roztoku uvaříme hrušky. Scedíme a přelijeme šťávou vymačkanou z citronů. Poté povaříme ve stejném nálevu švestky a vyjmeme.
- 3Obojí ovoce naskládáme střídavě do 5l lahve. Do cukerného roztoku přidáme kyselinu benzoovou a šťávou zalijeme hrušky se švestami. Nakonec přilijeme do sklenice rum, převážeme ji celofánem a uložíme na chladném a temném místě. Odebíráme dle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.