Opražený celer s mrkví
50 min.
Ingredience
- 250gramůCeler bulvový
- 2lžičkyOcet rýžový
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaOlej olivový
- 2lžíceVíno Saké
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžičkyCukr moučkový
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaKoření Togarashi
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
54 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer zbavíme nečistot, omyjeme a oloupeme. Nasekáme ho na tenké nudličky. Do misky dáme 0,5 litru vody a 2 lžičky octa, zamícháme a
- 2vložíme nasekané nudličky celeru. Necháme asi 20 minut odstát a poté scedíme.
- 3Mrkev omyjeme a také nakrájíme na nudličky.
- 4Ve větším rendlíku rozpálíme olej a vhodíme mrkev a celer. Smažíme asi 10 minut, dokud zelenina nebude měkká.
- 5Do rendlíku přilijeme mirin, saké, cukr, lžíci vody a povaříme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou omáčku a necháme další 3 minuty povařit. Zeleninovou směs podáváme v miskách. Navrch posypeme kořením togarashi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.