Opražený celer s mrkví

50 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
54 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer zbavíme nečistot, omyjeme a oloupeme. Nasekáme ho na tenké nudličky. Do misky dáme 0,5 litru vody a 2 lžičky octa, zamícháme a
  • 2
    vložíme nasekané nudličky celeru. Necháme asi 20 minut odstát a poté scedíme.
  • 3
    Mrkev omyjeme a také nakrájíme na nudličky.
  • 4
    Ve větším rendlíku rozpálíme olej a vhodíme mrkev a celer. Smažíme asi 10 minut, dokud zelenina nebude měkká.
  • 5
    Do rendlíku přilijeme mirin, saké, cukr, lžíci vody a povaříme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou omáčku a necháme další 3 minuty povařit. Zeleninovou směs podáváme v miskách. Navrch posypeme kořením togarashi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.