Ořechová bábovka

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme šlehačku s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše ušleháme, vmícháme mouku, kypřicí prášek a nasekané ořechy.
  • 2
    Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme třetinu těsta, poté druhou třetinu smíchanou s kakaem a opět bílou třetinu těsta.
  • 3
    Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 60minut. Bábovka je hotová když se přestane těsto lepit na špejli.
  • 4
    Vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.