Ořechová esíčka
25 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 360gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- Na posypání
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
485 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem ušleháme v míse máslo s cukrem a žloutky, přimícháme střídavě pevný sníh z bílků a prosátou mouku. Těsto vložíme do sáčku na zdobení s ozdobnou špičkou a těsto do tvaru písmene „S“ stříkáme přímo na plech vyložený papírem. Povrch esíček sypeme ustrouhanými lískovými oříšky. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 250°C (po pár minutách teplotu snížíme) a pečeme, dokud cukroví nezrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.