Ořechová nádivka do koláčů
45 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 50gramůOřechy vlašské
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžíceRum
- 0,25litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSirup bezinkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
26 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
558 mg
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku svaříme krupicový cukr se studenou vodou a bezovým sirupem. Při vaření odstraníme pěnu. Směs vlijeme do misky vypláchnuté studenou vodou a mícháme, dokud nezbělá.
- 2Mezitím utřeme máslo s moučkovým cukrem, vmícháme do svařeného cukru, přidáme strouhané ořechy a rum.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.