Ořechová pochoutka

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 170°C nebo na stupeň 3.
  • 2
    Oba druhy ořechů, mandle a pistácie dáme na pečicí papír a pečeme 15-20 minut dozlatova. Hotové necháme vychladnout a potom je v misce promícháme.
  • 3
    Ve velkém hrnci rozpouštíme med, dokud nezačne pobublávat. Potom přimícháváme do medu máslo tak dlouho, až je směs vláčná, tedy přibližně 5 minut. Poté sundáme hrnec z plamene a vmícháme všechny ořechy. Je třeba, aby se řádně obalily medovou směsí. Směs s ořechy rovnoměrně nalijeme do zapékací mísy.
  • 4
    Zapékací mísu dáme na 1 - 1,5 hodiny do mrazáku. Směs necháme ztuhnout tak, aby se dala naporcovat nožem. Směs naporcujeme na malé čtverečky a každý zvlášť zabalíme do voskového papíru a vložíme zpátky do mrazáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.