Ořechová polenta se šalotkami
100 min.
Ingredience
- 600gramůŠalotka
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceCukr moučka
- 500mililitrůVíno portské
- 125gramůPolenta instantní
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůOřechy vlašské
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
558 mg
Cukr
284 mg
Postup přípravy
- 1Šalotky podle velikosti rozpůlíme nebo nakrájíme na čtvrtiny a osmažíme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme portským vínem a vaříme 1,5 hodiny doměkka.
- 2500 ml horké vody se solí přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání vsypeme polentu. Vaříme asi 5 minut. Vmícháme sýr a strouhané ořechy.
- 3Polentu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.
- 4Nakrájíme ji na kolečka nebo čtverečky a opečeme na zbylém olivovém oleji.
- 5Podáváme s šalotkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.