Ořechová polenta se šalotkami

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
558 mg
Cukr
284 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky podle velikosti rozpůlíme nebo nakrájíme na čtvrtiny a osmažíme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme portským vínem a vaříme 1,5 hodiny doměkka.
  • 2
    500 ml horké vody se solí přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání vsypeme polentu. Vaříme asi 5 minut. Vmícháme sýr a strouhané ořechy.
  • 3
    Polentu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.
  • 4
    Nakrájíme ji na kolečka nebo čtverečky a opečeme na zbylém olivovém oleji.
  • 5
    Podáváme s šalotkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.