Ořechová pšenice
120 min.
Ingredience
- 500gramůOřechy vlašské
- 2kusyCukr vanilka
- 100gramůHrozinky
- 2litryVoda pitná
- 500gramůCukr moučkový
- 500gramůPšenice - obilky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
11 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Pšenici - zrna dobře propereme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc v chladničce.
- 2Druhý den pšenici slijeme, přilijeme 2 l čisté vody a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou doměkka. Pokud by bylo potřeba, vodu přilijeme.
- 3Uvařenou pšenici scedíme, znovu propereme ve studené vodě, přecedíme, necháme odkapat a pak ji rozprostřeme na utěrku, aby nám dokonala oschla. Takto upravenou pšenici pomeleme 2x za sebou na masovém strojku a dáme do mísy. Přidáme k ní pokrájená jádra vlašských ořechů (350 g), vanilkový a moučkový cukr, vše dobře rukou vyhněteme.
- 4Rozválíme na placku, kterou posypeme hrozinkami, zbytkem ořechů a poprášíme moučkovým cukrem.
- 5Rozkrájíme na porce a podáváme.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.