Ořechová pšenice

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
11 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pšenici - zrna dobře propereme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc v chladničce.
  • 2
    Druhý den pšenici slijeme, přilijeme 2 l čisté vody a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou doměkka. Pokud by bylo potřeba, vodu přilijeme.
  • 3
    Uvařenou pšenici scedíme, znovu propereme ve studené vodě, přecedíme, necháme odkapat a pak ji rozprostřeme na utěrku, aby nám dokonala oschla. Takto upravenou pšenici pomeleme 2x za sebou na masovém strojku a dáme do mísy. Přidáme k ní pokrájená jádra vlašských ořechů (350 g), vanilkový a moučkový cukr, vše dobře rukou vyhněteme.
  • 4
    Rozválíme na placku, kterou posypeme hrozinkami, zbytkem ořechů a poprášíme moučkovým cukrem.
  • 5
    Rozkrájíme na porce a podáváme.
  • 9

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.