Ořechová roláda

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 150gramůCukr moučkový
    • 2lžíceVoda pitná
    • 1lžíceKakao
    • 120gramůMouka polohrubá
    • 3lžíceRum
    • 6lžicMarmeláda višňová
  • Na mléčnou náplň
    • 25gramůTuk
    • 150gramůCukr moučkový
    • 200gramůMléko polotučné sušené
  • Na ořechovou náplň
  • Na polevu
  • Na posypání těsta
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1161 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
62 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
6 g
Cukr
90 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme náplně. Ztužený tuk necháme změknout, utřeme ho s cukrem, přidáme sušené mléko a vypracujeme hladkou hmotu, kterou zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v chladničce.
  • 2
    Ořechovou náplň připravíme rozpuštěním másla, do kterého zamícháme umleté ořechy, cukr a mléko. Vymícháme hladkou hmotu a necháme vychladnout.
  • 3
    V míse utřeme žloutky s cukrem a postupně zašleháme horkou vodu. Do vzniklé pěny vmícháme kakao a mouku a na závěr pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 5 minut.
  • 4
    Těsto vyjmeme z trouby, posypeme lehce hladkou moukou a překlopíme na vál. Opatrně sloupneme pečící papír a těsto zakapeme rumem, potřeme rozmíchanou zavařeninou a ořechovou náplní.
  • 5
    Mléčnou náplň rozválíme na placku mezi 2 kusy fólie. Placku položíme na ořechovou náplň, těsto srolujeme a přelijeme polevou.
  • 6
    Polevu připravíme ve vodní lázni. Rozpustíme ztužený tuk, máslo a čokoládu a za stálého míchání umícháme hladkou polevu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.