Ořechová roláda
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceKakao
- 120gramůMouka polohrubá
- 3lžíceRum
- 6lžicMarmeláda višňová
- Na mléčnou náplň
- 25gramůTuk
- 150gramůCukr moučkový
- 200gramůMléko polotučné sušené
- Na ořechovou náplň
- 10gramůMáslo čerstvé
- 300gramůOřechy vlašské
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150gramůCukr moučkový
- Na polevu
- 25gramůTuk
- 10gramůMáslo čerstvé
- 50gramůČokoláda na vaření
- Na posypání těsta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1161 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
62 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
6 g
Cukr
90 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme náplně. Ztužený tuk necháme změknout, utřeme ho s cukrem, přidáme sušené mléko a vypracujeme hladkou hmotu, kterou zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v chladničce.
- 2Ořechovou náplň připravíme rozpuštěním másla, do kterého zamícháme umleté ořechy, cukr a mléko. Vymícháme hladkou hmotu a necháme vychladnout.
- 3V míse utřeme žloutky s cukrem a postupně zašleháme horkou vodu. Do vzniklé pěny vmícháme kakao a mouku a na závěr pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 5 minut.
- 4Těsto vyjmeme z trouby, posypeme lehce hladkou moukou a překlopíme na vál. Opatrně sloupneme pečící papír a těsto zakapeme rumem, potřeme rozmíchanou zavařeninou a ořechovou náplní.
- 5Mléčnou náplň rozválíme na placku mezi 2 kusy fólie. Placku položíme na ořechovou náplň, těsto srolujeme a přelijeme polevou.
- 6Polevu připravíme ve vodní lázni. Rozpustíme ztužený tuk, máslo a čokoládu a za stálého míchání umícháme hladkou polevu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.