Ořechová velikonoční vejce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, nakrájeného másla, moučkového cukru, skořice, citronové šťávy, vejce a mletých ořechů vypracujeme na vále těsto. Necháme je 1 hodinu v chladničce odpočinout.
  • 2
    Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé velikosti vajíček. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
  • 3
    Vychladlé cukroví vždy po dvou slepujeme marmeládou. Nakonec vajíčka polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.