Ořechové dortíky
35 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody, až vznikne světlý krém, do kterého vmícháme nastrouhanou mrkev.
- 3Ořechy nasekáme najemno. V míse je smícháme se skořicí, práškem do pečiva a polovinou dávky mouky. Směs pak střídavě se zbylou moukou a ušlehanými bílky vmícháme do žloutkového těsta.
- 4Malé zapékací formičky lehce vymažeme máslem, naplníme připraveným těstem a naskládáme na pečicí plech. Dortíky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 175 stupňů.
- 5Upečené dortíky necháme vychladnout, vyklopíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.