Ořechové fermentované müsli
5 min.
Ingredience
- 30gramůOřechy vlašské
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
- 120gramůOvesné vločky
- 1lžičkaCitronová kůra
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
13 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky zalijeme pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené. Namočením vloček dochází k jejich fermentaci, což je štěpení škrobů na jednoduché cukry a vločky tím zesládnou. Namáčíme nejlépe přes noc.
- 2Ráno do vloček vmícháme med. Můžeme přidat i sekané ořechy. Dochutíme špetkou skořice a strouhanou citronovou kůrou. Podáváme v misce. Je to výborná a lehce stravitelná snídaně, která spolehlivě zasytí až do oběda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.