Ořechové fermentované müsli

5 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
13 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky zalijeme pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené. Namočením vloček dochází k jejich fermentaci, což je štěpení škrobů na jednoduché cukry a vločky tím zesládnou. Namáčíme nejlépe přes noc.
  • 2
    Ráno do vloček vmícháme med. Můžeme přidat i sekané ořechy. Dochutíme špetkou skořice a strouhanou citronovou kůrou. Podáváme v misce. Je to výborná a lehce stravitelná snídaně, která spolehlivě zasytí až do oběda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.