Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou
55 min.
Ingredience
- 260gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůCukr moučkový
- 100gramůOřechy vlašské
- 1špetkaVanilka mletá
- 180gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25kusCitrony
- Poleva a ozdobení
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůOřechy vlašské
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku, cukr a vanilku. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, přisypeme strouhané ořechy a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát, ze kterého vykrájíme hvězdičky, ty rozložíme na suchý plech a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
- 2Mezitím si připravíme bílkovou polevu - utřeme v míse dohusta prosátý cukr s bílky a citronovou šťávou.
- 3Na ještě horké hvězdičky vystříkáme bílkovou polevou větší tečky a dozdobíme půlkou jádra vlašského ořechu. Ve vlažné troubě necháme doschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.