Ořechové koblížky se šlehačkou
55 min.
Ingredience
- 120gramůOřechy vlašské
- 9kusůVaječný bílek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaVanilka mletá
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na posypání
- 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mleté ořechy smícháme se 3 bílky a v hmoždíři utlučeme na kaši. Ze zbylých bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme vařečkou zbytek cukru. Dvě lžíce této směsi přidáme do namletých ořechů a vzniklou směs vmícháme do zbytku sněhu, přidáme mouku a vanilku.
- 2Hmotu dáme do kornoutu s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem vystříkáme hladké hubinky. Posypeme cukrem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
- 3Hotové kobližky složíme vždy po dvou proti sobě do papírových košíčků a vyplníme ušlehanou smetanou oslazenou krupicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.