Ořechové koláčky s medem
30 min.
Ingredience
- POLEVA
- 14gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
- TĚSTO
- 1špetkaSoda jedlá
- 150gramůOřechy vlašské
- 140gramůMouka mandlová
- 14gramůMáslo čerstvé
- 38mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
13Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
782 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 °C nebo na stupeň 5. Vymažeme plech.
- 2V kuchyňském robotu rozdrtíme lískové ořechy a rozpustíme máslo ve vodní lázni. Dáme do misky i s ostatními přísadami na těsto. Těsto je tuhé a díky ořechům hrudkovité.
- 3Na polevu znovu rozehřejeme máslo s medem a skořicí v malém hrnečku. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí, a odstavíme.
- 4Z těsta tvarujeme "placky"(koláčky). Stlačíme co nejvíce to půjde. Pečeme 10-15 minut nebo dokud nezačnou okraje zlátnout.
- 5Jakmile se vyndají z trouby, každý koláček pomažeme polevou. Dáme zpátky do trouby na 1-2 minuty nebo dokud se poleva nevsákne.
- 6Vytáhneme z trouby a necháme zchladit. Uchováváme v uzavíratelné nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 4. 2017
Ořechové koláčky s medem
Skvělé koláčky 😉