Ořechové kolečka s rumovou polevou
40 min.
Ingredience
- Na náplň
- 300gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 80gramůČokoláda hořká
- 60mililitrůRum
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Na polevu
- 200gramůCukr moučkový
- 60mililitrůRum
- 3mililitryCitronová šťáva
- Na těsto
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 200gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Máslo, spolu s cukrem a žloutky a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme nastrouhanou čokoládu, nakonec rum a dobře promícháme. Dáme do lednice na celou noc.
- 2Do cukru v kastrůlku přilijeme rum, přidáme citrónovou šťávu a povaříme do rozpuštění cukru.
- 3Mouku, máslo, cukr a pomleté ořechy dáme do misky a vypracujeme na hladké těsto. Na moukou posypaném vále ho rozválíme na velký plát, silný 3 mm. Formičkou na vykrajujeme kolečka, pokládáme je na Herou vymazaný plech.
- 4Pečeme v předehřáté troubě, po upečení necháme vychladnout. Necháme celou noc odležet a naplníme připravenou náplní. Slepíme po dvě kolečka k sobě. Nakonec kolečka potřeme rumovou polevou, necháme mírně ztuhnout a posypeme pomletými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.