Ořechové kousky s rumovým krémem
50 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda na vaření
- Krém
- 125gramůMáslo čerstvé
- 37gramůPuding-vanilkový
- 1lžičkaRum
- 150gramůCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaKáva mletá
- Těsto
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 90gramůCukr krupice
- 50gramůMouka bezlepková
- 50gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nasekáme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme mouku a sekané ořechy. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečicím papírem, a pečeme při 180 °C dorůžova. Koláč necháme vychladnout
- 2a potom jej rozřízneme na tři části naplocho. Všechny části spojíme připraveným krémem a povrch koláče pocákáme rozpuštěnou čokoládou. Před podáváním koláč rozkrájíme na kostky a servírujeme jej jako moučník.
- 3Uvaříme klasický pudink, ale bez cukru. Necháme jej vychladnout pod pokličkou, aby se nevytvořil škraloup. Než pudink vychladne, vymícháme máslo s cukrem doběla a směs ochutíme lžičkou rumu a půlkou lžičky mleté kávy. Do vychladlého pudinku vmícháme máslovou směs dohladka. Krémem spojíme díly koláče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.