Ořechové měsíčky z lineckého těsta

40 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 275gramůMáslo
    • 2gramyVlašské ořechy
    • 3gramyCukr moučkový
    • 200gramůStrouhanka
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
    • 2lžíceTuk
    • 1hrstMouka polohrubá
  • Na ozdobu
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 100mililitrůPoleva čokoládová
  • Náplň
    • 350gramůMarcipán
    • 2lžíceRum
    • 2lžíceSirup malinový
    • 2lžíceVlašské ořechy
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, mleté ořechy, skořici a citronovou kůru. Vypracujeme vláčně těsto, které necháme v chladničce asi 30 minut odpočinout.
  • 2
    Pak těsto rozdělíme na poloviny a každou vyválíme ma popmoučněném vále na plát vysoký asi 0,5 cm. Oba pláty těsta postupně upečeme na tukem vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu dorůžova.
  • 3
    Do marcipánu vmícháme rum, sirup a ořechy a takto ochucený marcipán na vále rozválíme do velikosti upečeného plátu.
  • 4
    Pomocí válečku opatrně přendáme na jeden vlažný plát upečeného těsta, druhým plátem těsta přikryjeme a rovnoměrně přimáčkneme dlaněmi. Celý povrch pocukrujeme a cik-cak postříkáme horkou polevou.
  • 5
    U kraje plechu odkrojíme tvořítkem půlkruh a dál v řadě vykrajujeme měsíčky, které rovnáme na plochou mísu. Takto po řadách zpracujeme celé pláty spojené marcipánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.