Ořechové měsíčky z lineckého těsta
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 275gramůMáslo
- 2gramyVlašské ořechy
- 3gramyCukr moučkový
- 200gramůStrouhanka
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceCitronová kůra
- 4kusyVejce slepičí
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka polohrubá
- Na ozdobu
- 3lžíceCukr moučkový
- 100mililitrůPoleva čokoládová
- Náplň
- 350gramůMarcipán
- 2lžíceRum
- 2lžíceSirup malinový
- 2lžíceVlašské ořechy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, mleté ořechy, skořici a citronovou kůru. Vypracujeme vláčně těsto, které necháme v chladničce asi 30 minut odpočinout.
- 2Pak těsto rozdělíme na poloviny a každou vyválíme ma popmoučněném vále na plát vysoký asi 0,5 cm. Oba pláty těsta postupně upečeme na tukem vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu dorůžova.
- 3Do marcipánu vmícháme rum, sirup a ořechy a takto ochucený marcipán na vále rozválíme do velikosti upečeného plátu.
- 4Pomocí válečku opatrně přendáme na jeden vlažný plát upečeného těsta, druhým plátem těsta přikryjeme a rovnoměrně přimáčkneme dlaněmi. Celý povrch pocukrujeme a cik-cak postříkáme horkou polevou.
- 5U kraje plechu odkrojíme tvořítkem půlkruh a dál v řadě vykrajujeme měsíčky, které rovnáme na plochou mísu. Takto po řadách zpracujeme celé pláty spojené marcipánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.