Ořechové řezy s čokoládovou polevou
50 min.
Ingredience
- 40gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůOřechy vlašské
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Krém
- 6lžicMléko plnotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůOřechy vlašské
- Na plech
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaVoda pitná
- 60gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
45 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, vanilkou a v míse třeme cca 15 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Hotové těsto necháme vychladnout, rozkrojíme na polovinu, jeden díl potřeme ořechovým krémem a položíme na něj druhý. Zatížíme prkénkem, po chvíli přelijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
- 3Krém: ušleháme mléko se žloutky, cukrem a vanilkou. Poté vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme do něj studený krém a nahrubo nakrájené ořechy.
- 4Poleva: rozehřejeme máslo se lžičkou vody a s čokoládou, za stálého míchání přidáme cukr povařený v 1/8l vody. Rozmícháme do hladka a ještě teplou polevou přelijeme těsto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.