Ořechové řezy s kakaovým krémem
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 180gramůCukr moučkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůCukr krupice
- 50gramůOřechy vlašské
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na krém
- 20gramůKakao
- 250gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr moučkový
- 50mililitrůMléko plnotučné
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1595 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
110 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
3 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, lehce vmícháme pevný sníh z bílků, rozpuštěné máslo, mouku, nastrouhané ořechy a cukr krupici. Vymíchané těsto rozprostřeme na dva plechy, které jsme vymazali olejem a vysypali hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut.
- 2V mezičase připravíme krém. Kakao rozšleháme v teplém mléce. Do zchladlého mléka po částech vmícháme utřené máslo s cukrem a umícháme hladký krém.
- 3Prochladlé těsto na každém plechu nakrájíme na tři stejně široké pruhy, které potřeme krémem, lehce přitlačíme a v chladničce necháme ztuhnout. Pruhy těsta poté přelijeme čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni, necháme ztuhnout a krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.