Ořechové řezy s rumovým krémem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem. Nakonec přisypeme pomleté ořechy a promícháme.
  • 2
    Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Půlku těsta vlijeme na jeden plech a druhou půlku vlijeme na další plech. Těsto rozetřeme po celé ploše obou plechů. Plechy s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír.
  • 3
    Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme 80 g cukru, vanilkový cukr, pudinkový prášek. Stálým mícháním uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Máslo nakrájíme na kousky a se zbylým cukrem vyšleháme na pěnu. Vychladlý pudink šlehačem rozšleháme, postupně zašleháme máslovou pěnu. Nakonec krém dochutíme rumem.
  • 4
    Vychladlé korpusy po délce překrojíme napůl. Spodní díl potřeme čtvrtkou krému, položíme druhý díl. Postup opakujeme do skončení korpusu a krému. Povrch má být potřený krémem. Posypeme ještě nahrubo nasekanými ořechy a vložíme do lednice ztuhnout.
  • 5
    Hotový moučník krájíme na úhledné čtverce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.