Ořechové řezy s rumovým krémem
50 min.
Ingredience
- Na krém
- 3decilitryMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůRum
- 100gramůOřechy vlašské
- Na těsto
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůOřechy vlašské
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem. Nakonec přisypeme pomleté ořechy a promícháme.
- 2Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Půlku těsta vlijeme na jeden plech a druhou půlku vlijeme na další plech. Těsto rozetřeme po celé ploše obou plechů. Plechy s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír.
- 3Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme 80 g cukru, vanilkový cukr, pudinkový prášek. Stálým mícháním uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Máslo nakrájíme na kousky a se zbylým cukrem vyšleháme na pěnu. Vychladlý pudink šlehačem rozšleháme, postupně zašleháme máslovou pěnu. Nakonec krém dochutíme rumem.
- 4Vychladlé korpusy po délce překrojíme napůl. Spodní díl potřeme čtvrtkou krému, položíme druhý díl. Postup opakujeme do skončení korpusu a krému. Povrch má být potřený krémem. Posypeme ještě nahrubo nasekanými ořechy a vložíme do lednice ztuhnout.
- 5Hotový moučník krájíme na úhledné čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.