Ořechové řezy z domácí pekárny

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusVejce slepičí
    • 250gramůMouka špaldová celozrnná
    • 150gramůCukr krupice
    • 10gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 200gramůOřechy lískové
    • 80gramůDžem jahodový
    • 50gramůPoleva čokoládová
    • 180mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lískové oříšky nastrouháme nebo v nožovém elektrickém mixéru nasekáme na jemno.
  • 2
    V míse ušleháme vejce s mlékem, ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, připravenými oříšky, přilijeme mléko s vejcem a vše znovu důkladně promícháme. Menší část oříšků ponecháme na ozdobení.
  • 3
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřeme.
  • 4
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, máme moučník upečený. Nečekáme na ukončení programu, pekárnu vypneme dříve.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme, moučník podélně rozřízneme a spodní část potřeme džemem. Zakryje horní polovinou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme nastrouhanými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.