Ořechové řezy z domácí pekárny
75 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka špaldová celozrnná
- 150gramůCukr krupice
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůOřechy lískové
- 80gramůDžem jahodový
- 50gramůPoleva čokoládová
- 180mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Lískové oříšky nastrouháme nebo v nožovém elektrickém mixéru nasekáme na jemno.
- 2V míse ušleháme vejce s mlékem, ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, připravenými oříšky, přilijeme mléko s vejcem a vše znovu důkladně promícháme. Menší část oříšků ponecháme na ozdobení.
- 3Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřeme.
- 4Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, máme moučník upečený. Nečekáme na ukončení programu, pekárnu vypneme dříve.
- 5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme, moučník podélně rozřízneme a spodní část potřeme džemem. Zakryje horní polovinou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme nastrouhanými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.