Ořechové sušenky s kandovaným ovocem
50 min.

Ingredience
- 60gramůOřechy vlašské
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 80gramůKandované ovoce
- 3gramyKyselina citrónová
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSoda jedlá
- 60gramůPistácie
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme měkké máslo s cukrem do pěny, přimícháme k němu hladkou mouku, vejce, jedlou sodu, kyselinu citronovou a pomleté ořechy.
- 2Na pomoučeném vále vypracujeme těsto a vyválíme plát 3 cm vysoký. Z těsta vykrojíme kulatým vykrajovátkem malé koláčky, doprostřed uděláme prstem důlek, do kterého vložíme kandovanou višni a dáme do předehřáté trouby na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme při 200°C přibližně 10 - 15 minut dorůžova.
- 3Sušenky necháme vychladnout a odložíme je do papírové krabice. Necháme minimálně 3 dny uležet, potom podáváme.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.